Menu
  • Del

Ansøgningsproces og kontrolprocedure

Alle Campingpladser i Danmark kan blive en del af GREENSTAY mærkeordningen. De skal gennemgå en optagelsesproces og indbetale et beløb for at blive optaget. Herudover skal de løbende

Processen

Processen for at blive optaget er enkel og transparent og har fire trin.

Trin 1

Campingpladsen skriver til Camping Outdoor Danmark på info@campingoutdoordanmark.dk og anmoder om at blive optaget i GREENSTAY mærkeordningen. De får herefter tilsendt et link til en kriterieliste som indeholder en lang række kriterier fordelt på 5 verdensmål.

Trin 2

Campingpladsen udfylder kriterielisten online via mobiltelefon eller laptop og sender tilbage til Camping Outdoor Danmark. Campingpladsen skal svare ja eller nej til de 56 spørgsmål. Hvis de svarer ja til mere en 50% af spørgsmålene er de kvalificerede til at blive optaget i mærkeordningen.

Campingpladsen skal også udfylde en udviklingsplan, der skitserer hvad de allerede har gjort i forhold til bæredygtighed i form at konkrete tiltag og hvad de planlægger for fremtiden.

Trin 3

Camping Outdoor Danmark sender en konsulent ud til campingpladsen for at inspicere og tjekke om Campingpladsen lever op til kravene og svarene passer til virkeligheden på pladsen. Campingpladsernes overholdelse af kriterierne vurderes af Camping Outdoor Danmarks autoriserede konsulenter.

En campingplads kan f.eks. modtage GREENSTAY mærkeordningen i forbindelse med Camping Outdoor Danmarks årlige klassifikationsbesøg.

Trin 4

Den samlede dokumentation fra campingpladsen og konsulenten bliver kontrolleret af en jury. Juryen består af Camping Outdoor Danmarks bæredygtighedspanel, som bliver udgjort af både pladser og konsulenter. Hvis dokumentationen lever op til kravene kan campingpladsen optages. Campingpladsen bliver faktureret et beløb for optagelse og får herefter dokumentation og markedsføringsmaterialer tilsendt, som viser at de er en del af mærkeordningen.

 

 

Dokumentation og rapportering hvert andet år

Hvert andet år skal campingpladsen genoptages i mærkeordningen. De skal vise at de fortsat arbejder med bæredygtig udvikling. Det betyder at de udfylder kriterielisten igen, så de kan vise hvordan de har udviklet sig. Når de udfylder anden gang, skal de opfylde 80% af kriterierne for fortsat at være del i mærkeordningen. Det vil sige at kravene bliver højere anden gang pladsen bliver genoptaget i mærkeordningen. De udfylder også udviklingsplanen igen og gør rede for hvad der er sket siden sidst i form af konkrete tiltag og hvad der er planlagt for fremtiden.

Så for at opsummere modtage GREENSTAY mærkeordning skal pladsen opfylde minimum 50% af kriterierne inden for hvert mål det første år, og efterfølgende i år tre skal pladsen opfylde minimum 80% af kriterierne. 

Camping Outdoor Danmark kan til enhver tid fratage medlemskabet af mærkeordningen, hvis campingpladsen ikke længere opfylder kriterierne.

 

Medlemspris

Medlemmer af Camping Outdoor Danmark får optagelsen i mærkeordningen til en meget favorabel pris, da det alene tale om omkostningsdækning i den pris, som campingpladserne skal betale for mærkeordningen.

Prisen er DKK 2.000,- hvis den kombineres med stjerneklassifikation, og DKK 4.000,- hvis Green Stay inspektionen ikke bliver foretaget samtidig med stjerneklassifikationen. 

Når pladsen bliver genoptaget to år senere, betaler de kun DKK 2000,-